Een duik in het diepe: low ticket affiliate marketing


Twee weken geleden heb ik mijn vaste baan opgezegd om te gaan reizen. Ik heb de afgelopen jaren voldoende gespaard om een tijdje zonder baan rond te kunnen komen. Maar hoe zie ik dit leven voor me? Ik wil niet telkens, na een paar maanden reizen, terug moeten keren naar Nederland om opnieuw te sparen voor mijn volgende reis. Ik wil geen bijbaan waar ik helemaal geen passie voor heb en waarbij ik afhankelijk ben van een baas. Het allerliefste zou ik iets doen waar ik energie van krijg en waarbij ik tegelijkertijd niet locatie afhankelijk ben.. Maar hoe krijg ik dit voor elkaar?

Mijn werkveld
Ik ben afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar, een beroep wat heel erg bij me past.. Ik kan er mijn speelsheid, vrijheid, nieuwsgierigheid en creativiteit in kwijt.. Maar in de eerste jaren na het afstuderen als kunstenaar is de kans minimaal dat je hier geld mee zult verdienen. Wie weet zal ik er nooit iets mee gaan verdienen en dat vind ik eigenlijk niet erg. Ik zie mijn tijd op de kunstacademie als een hele leerzame tijd, waarin ik vooral mijn eigen kijk op de wereld heb gevonden, en aangescherpt.

Ik zal in een andere blog dieper ingaan op dit deel van mijn leven. Maar wat ik bedoel te zeggen is: ik kan er niet van uit gaan dat ik een vast inkomen kan genereren via mijn eigen werkveld en ik weet ook niet of ik daar überhaupt behoefte aan heb op dit moment.
Ik wil dus proberen financiële onafhankelijkheid te creëren voor mezelf. Ik droom al erg lang van reizen en leven in een bus, iets wat nu werkelijkheid is geworden. Het is een levensstijl die relatief gezien goedkoper is dan het huren van een woning.. Maar dan moet je natuurlijk wel een vast inkomen hebben.

Een introductie in de wereld van affiliate marketing
Een aantal maanden geleden kreeg ik op Instagram een advertentie te zien waar iets in stond van; wil jij ook de vrijheid om overal ter wereld te kunnen werken, om te doen waar je gelukkig van word en tegelijkertijd geld te verdienen? Ik krijg wel vaker van dit soort advertenties, maar ineens dacht ik: ‘JA, DAT WIL IK! Waarom zou ik het niet gewoon proberen?’ Ik vulde een redelijk lang formulier in waarin verdiepende vragen stonden omtrent mijn motivatie en mijn ideale uitkomst, hoeveel ik bereid was erin te investeren qua tijd en geld enzovoorts. Na het invullen nam een meisje uit Nederland contact met me op en zo ben ik geïntroduceerd aan de wereld van affiliate marketing. Het enige ding was dat ik het allemaal nog niet helemaal vertrouwde en iets in me zei dat het niet helemaal goed voelde. Misschien was ik er nog niet klaar voor om die stap te zetten en niet bereid genoeg om te investeren..

In de maanden daarna ben ik me wel steeds meer gaan verdiepen in online werken. Ik ben me in gaan lezen over affiliate marketing. Via affiliate marketing kan je producten en diensten aanbieden, als een soort tussenpersoon, en daar krijg je dan commissie voor van het desbetreffende bedrijf omdat je hen hebt geholpen aan nieuwe klanten. Ik ben tijdens deze zoektocht via andere vanlifers terecht gekomen bij Jacko Meijaard. Hij heeft de affiliate marketing revolutie opgezet en is echt een grondlegger op het gebied van affiliate marketing. AMR is een online community waarop je middels video trainingen stap voor stap uitgelegd krijgt hoe je een passief inkomen kunt genereren. Heel kort gezegd helpt Jacko je met het opzetten van je website, legt uit hoe je online geld kunt verdienen en daarnaast heb je in de community super veel leden waar je ook weer van kunt leren. Het is een hele supportive en actieve groep van ervaren marketeers, waar je al je vragen kunt stellen.

Ik zie mezelf als redelijk atechnisch en ik heb echt nul verstand van marketing, maar van hen heb ik ontzettend veel geleerd. Eigenlijk wordt alles je voorgekauwd in die video’s wat voor mij als leek super fijn is, en ondertussen weet ik zelf hoe alles werkt. Als ik een keer iets ben vergeten of terug wil kijken kan dat, want je hebt onbeperkt toegang tot de trainingen! Daarnaast betaal je echt heel weinig om in de community terecht te komen, dus dat was voor mij het laatste zetje om er voor te gaan!

Nu is het voor mij heel erg belangrijk dat ik achter de producten sta die ik aanbied, ik wil transparant en oprecht naar anderen blijven. Er zijn genoeg mensen die websites maken en producten promoten waar ze helemaal geen affiniteit mee hebben, alleen maar om geld te verdienen. Daar ben ik niet echt een voorstander van, maar goed dan moet je dus wel accepteren dat je een stuk minder producten hebt waar je iets mee kunt verdienen.

Het voelt voor mij soms ook een beetje gek om me hiermee bezig te houden, voornamelijk omdat ik mezelf nooit echt heb gezien als een ondernemer en ik ben ook niet iemand die veel bezig is met haar laptop of telefoon. Ik heb pas sinds een maand internet op mijn telefoon, laat staan dat ik mezelf zie als een of andere digital nomad. Maar goed, waarom zou ik mezelf beperken alleen maar omdat ik mezelf niet zie als entrepreneur? Wat nou als het juist heel goed aansluit bij wat ik wil en waar ik in geloof?

Ik ben super blij dat ik de stap heb genomen en het vertrouwen erin had om er gewoon eens voor te gaan. Wat had ik nou eigenlijk echt te verliezen, een paar tientjes die ik ook zo tijdens een dagje terrassen of shoppen uit geef. Waarom durfde ik dan niet datzelfde geld te investeren in mijn eigen toekomst? Er zijn onbewust zoveel dingen die ons mensen tegenhouden om te gaan voor hetgeen we niet kennen. Het is zoveel makkelijker om te kiezen voor het vertrouwde. Maar ik wil me niet laten tegenhouden door angst of onzekerheid. In plaats van mezelf af te vragen waarom iets niet bij me past, of waarom het niet zou werken.. vraag ik mezelf liever af waarom wel!

Hoe vet is het als je jouw droombaan zelf kan creëren, en daarmee de tijd en ruimte hebt om alles te doen waar je gelukkig van word? Stel dat je geïnteresseerd bent, maar twijfelt of het iets voor jou is, dan zou ik zeggen start bij de affiliate marketing revolutie van Jacko, steek er tijd en moeite in, heb geduld en vertrouwen in jezelf, want het is echt mogelijk!!!

Gepubliceerd door Fien

Ik wil vrij zijn, eigenwijs zijn, nieuwsgierig en speels. Ik wil in bomen klimmen, hutten bouwen en dansen in de regen. Ik ben Fien en ik woon in een bus met mijn vriend en kat; Lillie. Al heel lang voel ik een soort onrust, een brandend gevoel in mij wat me vertelt dat ik meer wil ontdekken. Onbekende paden volgen, uit mijn comfortzone stappen, mooie mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren.. Deze blog zal dus gaan over het volgen van mijn gevoel, zelfontwikkeling en full time vanlife.. Maar ook onderwerpen zoals werken als autonoom beeldend kunstenaar en spiritualiteit zijn dingen waar ik graag over schrijf. Ik sta met één been stevig op de grond, en met de ander zweef ik een beetje in het rond. Het lijkt me heel bevrijdend om open en eerlijk te schrijven over mijn zoektocht naar een balans hierin. En wie weet kan ik andere eigenwijze mensen hier ook mee inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: