Van afgestudeerd kunstenaar naar online ondernemer

Ik ben vorig jaar afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar. Als je me toentertijd had gevraagd of ik had verwacht een eigen online bedrijf op te zetten, had ik heel hard ‘NEE’ gezegd. Ik zag (en zie) mezelf niet als ondernemer.. Maar als je me nu vraagt of dit werk bij me past, dan zeg ik heel hard ‘JA’, want dit is dé manier om je eigen regels op te stellen en onafhankelijk te zijn. Daarnaast kan je veel sneller financiële vrijheid voor jezelf creëren, dan wanneer je in loondienst blijft werken (of als kunstenaar aan blijft rommelen)

Ik ben altijd al eigenwijs geweest en heb altijd de dingen op mijn eigen manier willen doen, wat past er dan beter dan het opzetten van mijn eigen (online) business, waardoor ik alle tijd, ruimte en vrijheid heb om te doen wat ik leuk vind. Om te kunnen genieten van het leven, in plaats van mezelf rot te werken op een werkplek die me geen energie geeft. Om te kunnen reizen en werken (wat niet als werken voelt) tegelijkertijd. Werk waarbij ik nooit meer mijn wekker hoef te zetten en gewoon vanuit bed of vanaf het strand aan de slag kan. Dat is toch de ultieme droombaan?

En als je nu denkt, ja maar dat gaat mij niet lukken, of ik weet niet of dat online werken wel bij me past, of ik weet niet hoe ik moet beginnen.. dan kan ik je vertellen dat er onmogelijk veel mogelijkheden zijn om vanuit je eigen skills en passies een online business op te starten.

Ik heb de afgelopen 7 maanden in een mastermind gezeten, waarin ik alle kneepjes van het online werken heb geleerd van twee super getalenteerde en leuke mentors. Zij zijn zo’n 6 jaar geleden begonnen in de online wereld en hebben ondertussen meerdere online bedrijven. Ze reizen onbeperkt, wonen op de meest prachtige plekken hebben ondertussen meer geld dan ze nodig hebben. Omdat ze dit met iedereen willen delen helpen ze andere mensen, zoals ik, op weg naar diezelfde mogelijkheden.

Nou is het mijn ultieme droom om een stukje land kunnen kopen en daarop groentes en kruiden verbouwen. Ik wil in een tiny house wonen en een busje naast de deur hebben staan waarmee ik op reis kan wanneer ik wil. Ik wil redelijk zelfvoorzienend en duurzaam leven en ik wil me vooral bezig kunnen houden met alles waar ik gelukkig van wordt.

Ik hoef geen dure villa, zwembaden of mensen die voor me werken. Ik wil gewoon genoeg geld om vrij te zijn en mijn perfecte dag te leven, elke dag weer. Ik wil de tijd hebben om kunst te maken, zonder dat ik daarmee afhankelijk hoef te zijn van inkomsten. Ik wil vrienden uitnodigen om te komen eten, kunst en poëzie avonden organiseren, kampvuren maken en natuurlijke speeltuinen bouwen. Ik wil puur genieten en mijn geluk kunnen delen met de mensen om me heen.

En daarnaast wil ik anderen begeleiden naar een vrijer leven, naar het creëren van hun eigen droomleven. Want ondertussen weet ik dat het écht mogelijk is en ik wil zoveel mogelijk mensen in laten zien dat ook zij hun dromen achterna kunnen gaan.

We worden zo klein gehouden in deze maatschappij, geloven dat we niet meer kunnen veranderen van carriérepad, dat het misschien al te laat is om iets anders te doen. We geloven niet meer in ons eigen kunnen, in hetgeen we allemaal kunnen bereiken als we het maar graag genoeg willen. Er wordt ons aangeleerd dat we naar school moeten om iets te bereiken, dat we in loondienst moeten of als zzp’er moeten ploeteren voor ons geld. Maar wanneer je een online bedrijf hebt en uiteindelijk steeds meer uit handen kunt geven, zul je zien dat je steeds minder hoeft te werken en steeds meer kunt leven!

Natuurlijk moet je er eerst geld, tijd en werk in stoppen, maar als je consistent bent en je doelen en dromen voor ogen houdt, als je vertrouwen blijft hebben in jezelf en je ideeën (want je hebt er genoeg) dan kun je ze allemaal echt realiseren. Het is belangrijk om te leren investeren in jezelf, iets wat ik heel lang heb uitgesteld, maar waar ik nu zo erg de waarde van in zie. Want ik heb in het afgelopen half jaar zo veel geleerd en ik ben zo erg gegroeid op een vlak waarvan ik dacht dat het niks voor mij zou zijn, en daar ben ik mega dankbaar voor!

Vanaf juni stroom ik door naar het volgende “level” binnen de mastermind waar ik 7 maanden geleden in gestart ben. De afgelopen maanden waren gericht op het shiften van je mindset en routine, leren hoe je je eigen personal brand opbouwt, netwerken en alle mogelijkheden in de online wereld ontdekken en uitvogelen wat jij wil gaan doen.

(een boek wat mijn mindset over business en sales heel erg heeft veranderd is The Underdog Advantage. Echt een aanrader als je in eerste instantie niks hebt met het hele ondernemerswereldje, maar wel wilt leren om online (locatie onafhankelijk) te werken en financiële vrijheid voor jezelf te creeëren en ervoor open staat om anders te leren denken).

Sommige mensen zetten meteen al hun eigen business op in die eerste paar maanden van de mastermind, maar ik had het gevoel dat ik hier nog niet klaar voor was en heb me gefocust op high ticket referral marketing. Hierbij ga je samenwerkingen aan met beginnende bedrijven en ben je de middleman tussen klant en ondernemer.

Dat klinkt heel erg business achtig, maar in werkelijkheid ben je gewoon met heel veel mensen aan het kletsen. Je gaat in gesprek over iemands huidige situatie, hun dromen en verlangens, stelt veel vragen en kijkt dan of je ze daar kunt begeleiden door middel van een service die bij ze past en ze verder kan helpen op dat gebied.
Wanneer iemand begeleid wil worden, draag je ze aan bij iemand (een high ticket bedrijf) met wie je een samenwerking hebt. Daarnaast kies je als het goed is een samenwerking met een bedrijf uit, die bij jouw eigen interesses en passie aansluit, en wil je hen ook een klant doorsturen die bij ze past. Je levert dus eigenlijk een wederzijdse dienst en hiervoor ontvang jij een high ticket (hoge) commissie.

Je kunt er hierna voor kiezen om je handen er vanaf te trekken, maar het beste is natuurlijk om hierna nog betrokken te blijven bij zowel je lead (potentiële klant) als het bedrijf waarmee je samenwerkt. Je kunt enorm veel leren van het proces en hoe alles er achter de schermen aan toe gaat bij het runnen van een online bedrijf. Alles wat je hier leert kun je meenemen en gebruiken wanneer je je eigen online business op wil zetten. En dat is wat ik nu aan het doen ben, terwijl ik ondertussen een business plan aan het schrijven ben om mijn eigen service op te zetten. Met die service ga ik anderen helpen om hun weg naar vrijheid te vinden, op mijn eigen, eigenwijze manier 🙂

Gepubliceerd door Fien

Ik wil vrij zijn, eigenwijs zijn, nieuwsgierig en speels. Ik wil in bomen klimmen, hutten bouwen en dansen in de regen. Ik ben Fien en ik woon in een bus met mijn vriend en kat; Lillie. Al heel lang voel ik een soort onrust, een brandend gevoel in mij wat me vertelt dat ik meer wil ontdekken. Onbekende paden volgen, uit mijn comfortzone stappen, mooie mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren.. Deze blog zal dus gaan over het volgen van mijn gevoel, zelfontwikkeling en full time vanlife.. Maar ook onderwerpen zoals werken als autonoom beeldend kunstenaar en spiritualiteit zijn dingen waar ik graag over schrijf. Ik sta met één been stevig op de grond, en met de ander zweef ik een beetje in het rond. Het lijkt me heel bevrijdend om open en eerlijk te schrijven over mijn zoektocht naar een balans hierin. En wie weet kan ik andere eigenwijze mensen hier ook mee inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: