Oude camper ingeruild voor mijn droombus!


Een jaar geleden heb ik een mitshubishi campertje gekocht en helemaal opgeknapt. Ik heb erin gewoond, ben ermee op reis geweest en ik heb er enorm van genoten. Toch heeft het nooit gevoeld als mijn droombus, ondanks dat ik hem helemaal cozy heb ingericht.

Ik ben al heel lang aan het zoeken naar mijn droombus, maar het is echt heel lastig om een leuke bus te vinden met niet teveel kilometers op de teller, in een goede staat. Ik val toch telkens weer voor die oude leukerds en die hebben nou eenmaal vaak haken en ogen. Dus ik had eigenlijk het idee een beetje opgegeven dat ik hem zou gaan vinden.

Tot er ineens een heel lief compact renault trafic busje met hoog dak op marktplaats verscheen. Ik heb meteen gereageerd en ben zo snel mogelijk gaan kijken. Het enige probleem was dat ik door al het reizen niet genoeg geld had om beide campers te behouden. Ik moest dus eerst mijn oude wegdoen, voor ik deze kon kopen. Erg spannend want je weet niet hoe snel je camper verkocht wordt en of de bus er tegen die tijd nog is.

Net nadat ik terug in Nederland was, had ik er al over nagedacht op mijn camper te verkopen. Dus toen heb ik mijn camper een beetje opgeknapt en een leuk kleurtje gegeven. Ik zette hem na het zien van deze bus meteen op marktplaats en had verwacht binnen een paar weken reactie te krijgen, maar meteen in de eerste paar uur had ik al 7 reacties van mensen die enorm geïnteresseerd waren.

Ik was trouwens wel echt nog heel blij met de camper, ik reed er bijna dagelijks mee en dat voelde allemaal ook erg vertrouwd. Ik was stiekem best bang dat mijn volgende bus ineens een miskoop zou zijn en ik spijt zou krijgen dat ik deze weg had gedaan. Maar er waren wel echt een aantal dingen die ik niet zo chill vond op de lange termiijn. Er zaten wat roestplekken, de uitlaatpijp had een lek (die was wel gemaakt, maar toch), je hebt alleen je zijspiegels om in te kijken tijdens het rijden en de camper is gewoon erg breed. Dat laatste is vooral lastig als je op kleine weggetjes moet rijden waar ook nog eens tegenliggers komen. Ik wilde gewoon heel graag een kleine compactere camper.

Gelukkig viel mijn camper goed in de smaak en had ik hem binnen een week verkocht aan een stel meiden die ermee naar spanje wilden reizen, super leuk en voor mij ideaal want nu kon ik mijn nieuwe busje op gaan halen. Ik had een aanbetaling gedaan, zodat hij er zeker weten nog zou zijn en een dag later stond ie voor mijn deur!

Ik ben super blij met mijn nieuwe bus, ik heb tot dusver nog geen gekke dingen of plekken ontdekt. De onderkant ziet er goed uit en is nog hard (het is weer een oude uit 1991, dus ik had meer roest verwacht), hij rijdt super lekker, heeft veel ramen en ik ben gewoon echt verliefd op dit schattige model.

Maar nu kwam natuurlijk meteen het volgende stresspunt; de bus was helemaal leeg en moest binnen drie weken omgebouwd zijn, omdat ik naar zwitserland zou gaan met drie vrienden. Dit wist ik van te voren, dus ook daardoor heb ik erg getwijfeld of ik het wel moest doen. Ik had natuurlijk al een kant en klare camper waar vier personen in pasten. Maar mijn gevoel zei echt dat dit hem was en ik ben super blij dat ik ervoor ben gegaan!

Ik heb ooit gezegd dat ik nooit een bus zelf om zou bouwen, maar ik kon dit leuke bussie niet weerstaan. Samen met mijn vriend, die overigens naast zijn werk als surf instructeur ook bussen ombouwt (@surf.shack.vans), ben ik als een malle aan de slag gegaan. Je kunt meer lezen over hoe dat ging in de volgende blog 🙂

Gepubliceerd door Fien

Ik wil vrij zijn, eigenwijs zijn, nieuwsgierig en speels. Ik wil in bomen klimmen, hutten bouwen en dansen in de regen. Ik ben Fien en ik woon in een bus met mijn vriend en kat; Lillie. Al heel lang voel ik een soort onrust, een brandend gevoel in mij wat me vertelt dat ik meer wil ontdekken. Onbekende paden volgen, uit mijn comfortzone stappen, mooie mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren.. Deze blog zal dus gaan over het volgen van mijn gevoel, zelfontwikkeling en full time vanlife.. Maar ook onderwerpen zoals werken als autonoom beeldend kunstenaar en spiritualiteit zijn dingen waar ik graag over schrijf. Ik sta met één been stevig op de grond, en met de ander zweef ik een beetje in het rond. Het lijkt me heel bevrijdend om open en eerlijk te schrijven over mijn zoektocht naar een balans hierin. En wie weet kan ik andere eigenwijze mensen hier ook mee inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: