Mijn droombus ombouwen tot camper in twee weken (deel 2)


Nu de basis erin zit en ik de vloer heb gelegd is het tijd voor het bouwen van alle frames. Op het moment van bouwen hadden mijn vriend en ik beiden corona en voelden we ons ontzettend ellendig. Maar omdat we haast hadden hebben we erdoorheen gewerkt.

Het keukenblok inclusief verdeelvakken voor keukengerei, de schoon en vuilwater jerrycans en de huishoudaccu. Daarnaast nog een schuiflade, gemonteerd met kogelladegeleiders. Het ziet er makkelijk uit, maar dit is nog best wel een gedoe. Alles moet haaks en op de milimeter goed afgemeten. Vooral voor het gedeelte hierna, want er komen in totaal drie klapdeurtjes in die met scharnieren bevestigd worden. Deze moeten naadloos in het frame vallen.. Gelukkig is mijn vriend iets meer van het nette werk dan ik haha 🙂

De bank is gebouwd met daaronder twee schuifbakken, één voor de portapotti en één voor overige opslag. Ik heb hiervoor nooit schuiflades gehad en ik kan je vertellen dat dit echt een luxe is! Alles gaat zoveel sneller open en dicht. Helemaal voor het uitschuiven van het toilet (als je ’s nachts moet plassen) is het geweldig. Ook zitten alle deurtjes en de schuiflade van het keukenblok super netjes in het frame en begint het geheel ergens op te lijken.

Vervolgens heeft mijn vriend een dakraam in de bus gezet. We hebben al ervaring met het dakraam met ventilatiesysteem van fiamma, gekocht via schijndel de wit (de plek voor al je camper artikelen). En ondanks dat het erg gek is om iemand een gat in je dak te laten zagen, keek ik er erg naar uit om een tweede dakraam te hebben.

Deze dag stond in het teken van naaien, naaien en nog eens naaien. Ik ben een hele dag bezig geweest met het maken van de bankkussens en gordijnen. Dat eerste heb ik heel eigenwijs met de hand gedaan, ontzettend veel werk, maar ik had het gevoel dat het dan mooier zou lukken. Tegelijkertijd zijn mijn vriend en zijn vader bezig geweest met het aansluiten van een campingstekker contact punt en alle andere elektriciteit. Een heftig dagje zo!

Terwijl ik de hele dag aan het werk was, heeft mijn vriend in no time een bedframe met uitschuifsysteem en verdeelvakken in elkaar gezet. Super trots en blij dat het is gelukt, want de dag erna wilden we naar Frankrijk toe.

Het bed is voor mij in de breedte lang genoeg om in te kunnen slapen, maar als er iemand mee op reis gaat kan het bedframe uitgeschoven worden tot een kingsize formaat waarbij je in de lente ligt. In de vorige bus van mijn vriend lag ik altijd echt te krap in de breedte, ondanks dat het tweepersoons was. Nu kan ik heeerlijk comfortabel en lang uitgestrekt slapen! Daarnaast heeft mijn vriend ook nog de kozijnen op maat rondom mijn ramen gebouwd. De rest kan pas afgemaakt worden zodra mijn leeslampjes en ledjes binnen zijn, want die moeten daarin op maat worden gezaagd.

De bus is uiteindelijk met 10 dagen werk tot dit eindresultaat gebouwd. We hebben keihard gewerkt zodat we, voordat ik naar Zwitserland ging, nog een paar dagen op surftrip konden. Met bloed, zweet en tranen (en Corona) is het gelukt om de bus mega ver af te krijgen.

Ik ben echt super happy met het resultaat tot nu toe, dit voelt zo erg als mijn eigen fijne kleine gezellige busje! Het is natuurlijk nog niet helemaal af. Ik moet de keuken nog afmaken (afvoer, kraan etc), het plafond verder bekleden met houten latjes en dan moet alleen de laatste electra (de ledjes, leeslampjes en het bedieningspaneel) op de accu aangesloten worden. Maar daar ga ik nu lekker rustig mee verder wanneer ik genoeg zin en tijd heb. Alles wat ik nodig heb om op reis te gaan (en meer) zit er al in, dus ik ben dik tevreden!

Wil jij nou ook graag je busje ombouwen dan kun je altijd contact opnemen met mij of mijn vriend. Hij bouwt het liefst bussen om voor surfers en bedenkt hiervoor de meest handige indelingen zodat je al je surfboards mee kunt nemen. Maar ook als je niet surft denkt hij graag met je mee!

Omdat hij weet hoe leuk het is om deels zelf je bus om te bouwen, maar het gewoon erg lastig is en er veel bij komt kijken, kun je bij hem ook bepaalde onderdelen laten doen. Je kunt uit handen geven wat je zelf niet snapt of kan en de rest kun je alsnog zelf doen. Maar natuurlijk kan je hem ook compleet om laten bouwen. Voor inspiratie of vragen kun je op zijn instagram terecht (@surf.shack.vans).

Gepubliceerd door Fien

Ik wil vrij zijn, eigenwijs zijn, nieuwsgierig en speels. Ik wil in bomen klimmen, hutten bouwen en dansen in de regen. Ik ben Fien en ik woon in een bus met mijn vriend en kat; Lillie. Al heel lang voel ik een soort onrust, een brandend gevoel in mij wat me vertelt dat ik meer wil ontdekken. Onbekende paden volgen, uit mijn comfortzone stappen, mooie mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren.. Deze blog zal dus gaan over het volgen van mijn gevoel, zelfontwikkeling en full time vanlife.. Maar ook onderwerpen zoals werken als autonoom beeldend kunstenaar en spiritualiteit zijn dingen waar ik graag over schrijf. Ik sta met één been stevig op de grond, en met de ander zweef ik een beetje in het rond. Het lijkt me heel bevrijdend om open en eerlijk te schrijven over mijn zoektocht naar een balans hierin. En wie weet kan ik andere eigenwijze mensen hier ook mee inspireren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: